Meddelande

Argan Capital förvärvar Facility Management & Contact Center från Manpower

 

Samarbetspartner Per Surtevall, Surtevall Corporate Advisors med bistånd från Mats Andersson och TillväxtGruppen initierade och bistod i förvärvsprocessen.

Argan Capital ("Argan"), en av de ledande europeiska private equity fonderna med fokus på förvärv av medelstora företag, har tecknat avtal om förvärvet av Facility Management och Contact Center bolagen inom Manpower Business Solutions från Manpower.Facility Management och Contact Center bolagen, en av Nordens ledande leverantörer av affärsstödjande servicefunktioner och outsourcingtjänster, erbjuder "facility management" och "contact centre" tjänster. Bolagen tar ett heltäckande ansvar för servicefunktioner riktade mot arbetsplatser, byggnader, produktion, kunder och personal, vilket ger kunderna möjlighet att fokusera på deras kärnverksamhet.Bolagen bedriver sin verksamhet från en stark svensk bas med växande verksamheter i de övriga nordiska länderna. Under de senaste åren har bolagen utökat sitt tjänsteutbud samtidigt som den geografiska räckvidden har expanderats. Idag är verksamheten en av få aktörer som kan erbjuda både stora och små kunder komplexa och värdeskapande helhetslösningar för deras stödfunktioner. Bolagen har cirka 1 800 medarbetare och en omsättning på cirka 170 miljoner Euro.

Affären beräknas vara slutförd i slutet av året och förutsätter berörda myndigheters godkännande.

Argan Capital Argan Capital är en oberoende och fristående private equity fond som satsar på att förvärva och utveckla medelstora europeiska bolag. Med kontor i London, Milano, Paris och Warszawa fokuserar Argan Capital på förvärv av medelstora europeiska bolag inom industri-, tjänste- och konsumentsektorerna. Värdeskapande sker genom aktivt ägande där Argan identifierar och stödjer strategisk tillväxt, förbättring av kärnverksamheter, industriell omvandling och internationell expansion.

Argan Capital har 12 medarbetare och leds av tre partners: Wojciech Goc, Carlo Mammola och Lloyd Perry. Argan har utvecklat en särskilt stark närvaro och har genomfört framgångsrika investeringar i Norden, Italien, Frankrike och Östeuropa. Med starkt finansiellt stöd från stora pensionsfonder, försäkringsbolag och fond-i-fond förvaltare från både USA och Europa har Argan Capital i samband med separationen av verksamheten från Bank of America nyligen stängt sin första oberoende private equity-fond med tillängligt kapital på 425 miljoner Euro.

För mer information kontakta;

Sten-Åke Wedberg

08 - 24 75 00 / Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.